Εργαστήρια Δεξιοτήτων: Επίσκεψη μελισσοκόμου στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Στα πλαίσια του μαθήματος Εργαστήρια Δεξιοτήτων, οι μαθητές και μαθήτριες της Δ΄τάξης με τον δάσκαλό τους κ. Σακκά Κωνσταντίνο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση από τον κο Giuseppe Gamo, μελισσοκόμο και γονέα του σχολείου μας. Οι μαθητές/τριες ήρθαν σε άμεση επαφή με το αντικείμενο της μελισσοκομίας, πήραν χρήσιμες πληροφορίες, έμαθαν αρκετές λεπτομέρειες για τις μέλισσες και την λειτουργία της κοινότητάς τους, διαπίστωσαν ότι οι μέλισσες αποτελούν ζωτικό μέρος του οικοσυστήματος και έχουν κρίσιμο ρόλο στη φύση και την ανθοφορία των φυτών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ο μελισσοκόμος μπόρεσε να μιλήσει στα παιδιά για την σημασία των μελισσών στο οικοσύστημα και στην παραγωγή μελιού. Επίσης, τους εξήγησε πώς λειτουργεί ένα μελίσσι και παρουσίασε τα διάφορα μέλη της μελισσοκοινότητας. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δουν πραγματικές κυψέλες μελισσών, τα εργαλεία που χρησιμοποιούνται για την μελισσοκομία, να δουν διάφορες ποικιλίες μελιού που παράγονται με βάση το είδος των φυτών από τα οποία οι μέλισσες συλλέγουν νέκταρ και να διαπιστώσουν την σπουδαία εργασία των μελισσών για τη φύση και τον άνθρωπο. Η επίσκεψη αποτέλεσε μια εκπαιδευτική και ταυτόχρονα μια διασκεδαστική εμπειρία για τα παιδιά, που μπόρεσαν να μάθουν περισσότερα για τον κόσμο των μελισσών και την σημασία της μελισσοκομίας.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες θα θέλαμε να απευθύνουμε στον κο Giuseppe Gamo για την πολύωρη και χρησιμότατη παρουσία του στο σχολείο μας.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

Ακολουθεί φωτορεπορτάζ