Συνεχίζουμε δυναμικά στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων την “ψηφιακή του μεταμόρφωση”

H ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχουμε στα παιδιά μας εξαρτάται τόσο από το έμψυχο δυναμικό του σχολείου όσο και από τις υποδομές και τον εξοπλισμό του. Οι υποδομές και ο εξοπλισμός είναι σημαντικοί παράγοντες στη μαθησιακή διαδικασία γιατί συμβάλλουν υποστηρικτικά στη μετουσίωση της παιδαγωγικής θεωρίας σε πράξη, καθώς επηρεάζουν ταυτόχρονα μαθητές και εκπαιδευτικούς. Συνεπώς, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την αποτελεσματικότητα του εκπαιδευτικού μας έργου.

Για το λόγο αυτό θέλουμε να εκφράσουμε δημόσια για μια ακόμη φορά τις ευχαριστίες μας στην PricewaterhouseCoopers Business Solution Α.Ε. η οποία μας δώρισε ένα laptop καθώς και στους τόσους άλλους χορηγούς και δωρητές που πραγματικά «απογείωσαν» ψηφιακά το σχολείο μας. 

Μπορούμε πλέον να είμαστε ως διεύθυνση, μαζί με τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων ικανοποιημένοι και περήφανοι γιατί σε σύντομο χρονικό διάστημα ότι σχεδιάσαμε και οραματιστήκαμε το καταφέραμε και διαθέτουμε ένα σύγχρονο και πλήρως εξοπλισμένο Εργαστήριο Πληροφορικής με θέσεις εργασίας για τον κάθε μαθητή.

Οι τάξεις του σχολείου μας θα έχουν σύντομα όλα τα ηλεκτρονικά μέσα και εργαλεία, ικανά να υποστηρίξουν με σύγχρονο τρόπο κάθε μορφή διδασκαλίας. Οι εκπαιδευτικοί του σχολείου θα έχουν στη διάθεσή τους όλα τα απαραίτητα «εργαλεία» που απαιτούνται για την υλοποίηση μιας σύγχρονης, ποιοτικής και παραγωγικής εκπαιδευτικής διαδικασίας

Internet και WiFi σε κάθε τάξη, προτζέκτορες οροφής, διαδραστικούς πίνακες που αναμένουμε, καθώς και laptop με ηχεία θα συνθέτουν ένα σύγχρονο περιβάλλον μάθησης.

Βρισκόμαστε στην εποχή της πληροφορίας, οι εξελίξεις στους τομείς της τεχνολογίας και της εκπαίδευσης τρέχουν με ιλιγγιώδεις ρυθμούς και δεν έχουμε δικαίωμα να μείνουμε πίσω.Κάνουμε βήματα μπροστά, για τους μαθητές μας και για το μέλλον τους γιατί πιστεύουμε ότι η εκπαίδευση οδηγεί την κοινωνία και πρέπει να είναι μπροστά από την εποχή της.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

Ο Σύλλογος διδασκόντων