Το Φορητό Ψηφιακό Πλανητάριο Θεσσαλίας επισκέφθηκε το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Το Πλανητάριο Θεσσαλίας ήρθε σήμερα Πέμπτη 22/2/2024 στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων και με έναν κινητό θόλο κατάφερε να μεταφέρει τους μικρότερους μαθητές στα βάθη της θάλασσας σε έναν κοραλλιογενή ύφαλο, σε ένα μοναδικό κόσμο, πολύχρωμο και ξένο, γεμάτο περιπέτειες και κίνδυνους, αινίγματα και μυστήρια, παλιούς θρύλους και μύθους… ένα κόσμο που κατοικείται από πλάσματα με χιούμορ και θάρρος, αξιαγάπητα και παράξενα, γοητευτικά και επικίνδυνα.

Οι μεγαλύτεροι μαθητές ανακάλυψαν τις λεπτομέρειες ενός κομήτη, ταξιδεύοντας σε αυτόν με το διαστημόπλοιο Rosetta και τη συσκευή προσεδάφισης Philae. Μια συσκευή προσεδάφισης έφτασε στον κομήτη και ξεκίνησε τη συλλογή δεδομένων.  Οι μαθητές αποκόμισαν σημαντικές πληροφορίες για τον πρωτόγνωρο κόσμο ενός κομήτη. Επίσης πργματοποίησαν μια φανταστική περιήγηση στο Σύμπαν, γνωρίσαν τα πράγματα από την Αρχαιότητα, στο ξεκίνημα της Αστρονομίας και έφτασαν στο σήμερα.

Ήταν μια μοναδική εμπειρία για όλη τη σχολική μας μονάδα και όλοι έφυγαν ενθουσιασμένοι και γοητευμένοι από το φανταστικό και εικονικό αυτό ταξίδι.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό