Εντυπωσιακή η παρουσία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων στο Καρναβάλι Σοφάδων

Αξιοθαύμαστη και αθρόα ήταν η προσέλευση του κόσμου που παρακολούθησε την 41η Αποκριάτικη Παρέλαση Σοφάδων, με την οποία ολοκληρώθηκε το «Καρναβάλι Σοφάδων 2024», που διοργάνωσε με επιτυχία ο Δήμος Σοφάδων σε συνεργασία με πολιτιστικούς Συλλόγους, Τοπικές Κοινότητες και εθελοντές. Μια διοργάνωση που αποτελεί θεσμό-κεφάλαιο για το Δήμο Σοφάδων και πηγή πολιτισμού και δημιουργίας.

Να θυμίσουμε ότι το Καρναβάλι Σοφάδων ξεκίνησε το 1981 από το Μορφωτικό Σύλλογο Σοφάδων με σκοπό να σατιρίσει την καθημερινότητα και τις συνήθειες των Ελλήνων στις «χρυσές» μεταπολιτευτικές εποχές! Κεντρικό θέμα του ήταν τότε το Γαϊτανάκι της Φιλίας και της Ειρήνης στο οποίο συμμετείχαν όλες οι φυλές του κόσμου σε μια προσπάθεια να αποδοθεί το μεγάλο ζητούμενο του 20ου αιώνα ο οποίος δοκιμάστηκε από δύο Παγκόσμιους Πολέμους. Έτσι τα άρματα και τα πεζοπόρα τμήματα του πρώτου έτους, αλλά και των αμέσως επόμενων σχετίζονταν κυρίως με αυτές τις αναζητήσεις.

gaitanaki sofades 2

Η επικαιρότητα κυριάρχησε στο φετινό καρναβάλι των Σοφάδων με σατιρικό, καρναβαλικό πνεύμα των αρμάτων και των πληρωμάτων. Δεν έλειψαν εμπνεύσεις και αφορμές από μια ευρύτατη θεματολογία. Επίσης, άλλα θέματα είχαν αντλήσει έμπνευση από την τηλεόραση, το περιβάλλον, τοπικά αξιοθέατα, πάντοτε όμως με αυθεντική καρναβαλική διάθεση.

Παράλληλα, τα πεζοπόρα τμήματα με ευφάνταστες και συναρπαστικές μεταμορφώσεις μετέδωσαν στο κοινό μηνύματα αισιοδοξίας, ελπίδας και χαράς.

Μεταξύ αυτών και το πολυπληθές πεζοπόρο τμήμα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, με ένα εντυπωσιακό άρμα να προπορεύεται της πομπής των καρναβαλιστών και να αφήνει τις  καλύτερες εντυπώσεις στους χιλιάδες επισκέπτες και ντόπιους θεατές.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους συμμετέχοντες, μικρούς και μεγάλους, για την εξαιρετική παρουσία τους και την υποδειγματική εκπροσώπηση του σχολείου μας στο φετινό Καρναβάλι Σοφάδων.

Και του χρόνου με υγεία!

Καλή Σαρακοστή και καλά κούλουμα με ανάταση ψυχής και σώματος!

Περπατάμε ξυπόλητοι στο ζεστό χώμα… αμολάμε χαρταϊτούς
και λουζόμαστε στο ποτάμι μαζί με τα κοτσύφια και τις πέρδικες.


Γ. Ρίτσος