Σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου στο “Κιέριον” εντυπωσιακή ήταν η εμφάνιση της Σχολικής Χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

Συνεχίστηκε σήμερα Δευτέρα 1 Απριλίου στο ξενοδοχείο “Κιέριον” η εντυπωσιακή 16η Διεθνή Συνάντηση Σχολικών Χορωδιών στην Καρδίτσα.

Με πρωτοβουλία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και του Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας και την ουσιαστική συμβολή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων τιμήθηκε ένα άνθρωπος που για δεκαετίες υπερασπίζεται το ύφος και το ήθος της μεγάλης Αθηναϊκής Σχολής στην εκκλησιαστική μας μουσική παράδοση καθώς και την διατήρηση, τη συνέχιση και την διάδοση του «Ύφους Περιστέρη», μεγάλου Διδασκάλου και Πρωτοψάλτου του Καθεδρικού Ναού Αθηνών.

Στην πρωτοβουλία του Νίκου Ευθυμιάδη ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμόθεος ανταποκρίθηκε και έτσι το φιλόμουσο κοινό της Καρδίτσας είχε την χαρά να απολαύσει τον Αριστερό Χορό του Καθεδρικού Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αθηνών σε ένα πρόγραμμα υψηλών προδιαγραφών ανάλογων των ημερών που διανύουμε.

Τη σημερινή βραδιά εντυπωσιακή εμφάνιση έκανε για μια ακόμη φορά η σχολική χορωδία του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της μουσικού κας Κατερίνας Ζάχου με πλούσιο ρεπερτόριο τραγουδιών που κατέπληξε το φιλόμουσο κοινό και απέσπασε το πιο δυνατό χειροκρότημα.

Ως σχολική μονάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους χορωδούς και διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ Σχολικών Χοροδιών και τονίζουμε ότι η δύναμη και η επιτυχία της χορωδίας μας βρίσκεται στην ενότητα και στη συνεργατικότητα της ομάδας. Αυτό ήταν το μεγάλο μας στοίχημα το οποίο απ΄ότι φαίνεται κερδίσαμε!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεργασία.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων