Πως γιορτάστηκε η 17 Νοέμβρη στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Σήμερα 17/11/2023 γιορτάστηκε στο σχολείο μας η 50η επέτειος από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Τη γιορτή παρουσίασαν στην αίθουσα εκδηλώσεων οι μαθητές και οι μαθήτριες της Ε΄ τάξης και (ΣΤ΄1 & ΣΤ΄2 τάξης) παρουσία των μαθητών, μαθητριών και των εκπαιδευτικών όλων των τμημάτων.

Γιορτάστηκε με κάθε τιμή η επέτειος της αιματηρής εξέγερσης που έγινε στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο της Αθήνας στις 14 Νοεμβρίου 1973 και ολοκληρώθηκε λίγες μέρες αργότερα στις 17 Νοέμβρη του 1973 με βίαιο τρόπο και με την εισβολή του άρματος από την κεντρική πύλη του ιδρύματος.

Στη συνέχεια, μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων, παρουσία του Διευθυντή κ.Κουτή Βάιου και του Υποδιευθυντή κ.Φερφυρή Βασίλη, μετέβησαν μπροστά στο Ηρώο στην κεντρική πλατεία Σοφάδων, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση χοροστατούντος του Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Ηλία Γώγου.

Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από το την Δημοτική Αρχή Σοφάδων, από τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, από Συλλόγους της περιοχής και πολιτικά κόμματα, ενώ η τελετή ολοκληρώθηκε με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και τον εθνικό ύμνο.

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό από την γιορτή μας και την κατάθεση στεφάνων