Εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα ατόμων με αναπηρία στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Στα πλαίσια της συνεργασίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων με το Κέντρο  Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Σοφάδων, πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11  Δεκεμβρίου 2023 ενημερωτική δράση για την  παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία με σκοπό  την ευαισθητοποίηση και την ενσυναίσθηση των προκλήσεων αλλά και της καθημερινότητας που  αντιμετωπίζουν κάποιοι συνάνθρωποί μας.

 Με ποικίλες δραστηριότητες όπως ομιλίες, παρουσιάσεις και παιχνίδια βιωματικού χαρακτήρα, οι μαθητές μας στοχευμένα μπόρεσαν να εξοικειωθούν με τις διάφορες μορφές αναπηρίας και να  κατανοήσουν τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να συμβάλλουν στη  δημιουργία ενός πιο προσβάσιμου και συμπεριληπτικού περιβάλλοντος.  Μέσω τέτοιων πρωτοβουλιών τα παιδιά μπορούν να αναπτύξουν την  αλληλεπίδραση, το σεβασμό και την εκτίμηση για τη διαφορετικότητα,  συμβάλλοντας έτσι στη δημιουργία ενός πιο ενωμένου και συνεκτικού κοινωνικού  περιβάλλοντος.

Ο δάσκαλος ειδικής αγωγής Φερφυρής Βασίλειος, ο κοινωνικός  λειτουργός ΠΕ 30 Κοθώνας Βασίλειος και η ειδική παιδαγωγός του Κέντρου  Κοινότητας με παράρτημα Ρομά Ελένη Σαλταγιάννη, συνεργάστηκαν ώστε να  δοθούν τα κατάλληλα ερεθίσματα στους μαθητές με σκοπό την ευαισθητοποίηση τους.