Με επιτυχία άνοιξε την αυλαία του 41ου Χορωδιακού Φεστιβάλ στην Καρδίτσα το 1ο Δημοτικό Σχολείο Σοφάδων

Ένας κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, ένας ιστορικός χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος με διεθνή καταξίωση, ξεκίνησε χθες Πέμπτη 23/11/2023 στην Καρδίτσα και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο «Κιέριον».

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη και παρουσιάζει ο κορυφαίος Αλέξης Κωστάλας που αποτελεί ένα ανοιχτό βιβλίο της μουσικής ιστορίας, τόσο σε ελληνικό όσο και παγκόσμιο επίπεδο.

Για την επιτυχία της όλης εκδήλωσης συμβάλλουν η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων (με χαιρετισμό που απηύθυνε, ο υπεύθυνος του γραφείου Νεότητας της Ιεράς μας Μητρόπολης π. Παναγιώτης Καλλιώρας),η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια), ο Δήμος Καρδίτσας (χαιρετισμό απηύθυνε ο Αντιδήμαρχος κ.Θεολόγης Στέφανος) , ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών, και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Χαιρετισμό και βραβείο συμμετοχής απένειμε στους μαθητές της χορωδίας του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων ο νέος Δήμαρχος Σοφάδων κ.Κατσής Δημοσθένης.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Στην εκδήλωση συμμετείχε ενεργά η χορωδία του σχολείου μας, όπου άνοιξε την αυλαία του Φεστιβάλ για δεύτερη σχολική χρονιά, η οποία συστάθηκε κατά το σχολικό έτος 2022-2023 υπό την διεύθυνση της Μουσικού μας κ.Ζάχου Κατερίνας και αποτελείται από αγόρια και κορίτσια της Δ’,Ε’ και ΣΤ’ τάξης, ομοίων φωνών. Η χορωδία μας συμμετέχει ενεργά σε διάφορες δράσεις εντός του σχολικού πλαισίου και πήρε μέρος στη μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο: «Ένα μπαλόνι για την ειρήνη». Επίσης έλαβε μέρος στον Πανελλήνιο Μουσικό Διαγωνισμό που διοργάνωσε το Μαθητικό Ραδιόφωνο με τίτλο: “Το μπαλόνι της Ειρήνης», ενώ τους στίχους και τη μουσική έγραψαν τα παιδιά με την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών.

Ως σχολική μονάδα ευχόμαστε καλή επιτυχία σε όλους τους χορωδούς και διοργανωτές του Διεθνούς Φεστιβάλ και τονίζουμε ότι η δύναμη και η επιτυχία της χορωδίας μας βρίσκεται στην ενότητα και στη συνεργατικότητα της ομάδας. Αυτό ήταν το μεγάλο μας στοίχημα το οποίο κερδίσαμε!

Σας ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεργασία.

Η Διεύθυνση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων

Ο Σύλλογος Διδασκόντων