Σήμερα μπήκαν πολλά “τρίποντα…”στο σχολείο μας

Η καλαθοσφαίριση είναι ένα ομαδικό άθλημα στο οποίο συμμετέχουν κορίτσια και αγόρια ανεξαρτήτου ηλικίας. Ο αθλητισμός δεν είναι πολυτέλεια αλλά ένα κοινωνικό αγαθό που πρέπει να γνωρίζουν όλα τα παιδιά ανεξαρτήτου φύλου και εθνικότητας. Ο αθλητισμός είναι έκφραση βιολογικής, πνευματικής και ψυχικής ανάγκης.


Η Ελληνική Ομοσπονδία Καλαθοσφαίρισης μέσα από οργανωμένες δράσεις σε όλη την Ελλάδα στοχεύει στην προώθηση του αθλήματος, βάσει συγκεκριμένων αρχών και αξιών του αθλητισμού.
Ο εκπαιδευτικός στόχος των αθλητικών προγραμμάτων της ΕΟΚ είναι η εκμάθηση των δεξιοτήτων, όπως αυτές αναφέρονται στο αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, μέσα από εύκολες και διασκεδαστικές για τα παιδιά ασκήσεις, οι οποίες καλύπτουν όλο το φάσμα των
προτεινόμενων στόχων (βιωματικός, ψυχοπνευματικός, βιολογικός, κινητικός-εκφραστικός, κοινωνικόςηθικός) της Φυσικής Αγωγής.


Οι προκλήσεις και οι ανάγκες που δημιουργούνται στη σύγχρονη εποχή απαιτούν, περισσότερο από
ποτέ, την καλλιέργεια συγκεκριμένων αρχών και αξιών του αθλητισμού όπως είναι η ευγενής άμιλλα, το ευ αγωνίζεσθαι, η αλληλεγγύη, ο σεβασμός, το fair-play, η ισότητα των δύο φύλων, θέματα τα οποία
αποτελούν προτεραιότητες της Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης.

Για το λόγο αυτό σήμερα Παρασκευή 23/2/2023 οι μαθητές/τριες του σχολείου μας παρουσία του Προπονητή κ.Τζέλα Βαγγέλη, της Γυμνάστριας κας Αγγέλη Βασιλικής και του διευθυντή μας κ.Κουτή Βάϊου, συμμετείχαν με μεγάλη επιτυχία στο πρόγραμμα «Τρίποντα στα Σχολεία».

Η αξιολόγηση του προγράμματος από τον Διευθυντή, την Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής αλλά και από τους ίδιους του μαθητές, μας γέμισε χαρά και αισιοδοξία όσον αφορά στο αθλητικό αποτύπωμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης στη νέα γενιά.  

Και του χρόνου με υγεία και ακόμη περισσότερα τρίποντα…